I ett civiliserat samhälle

Idag börjar rättegången mot Rakhmat Avilov som har erkänt att det var han som körde lastbilen på Drottninggatan i Stockholm den 7:e April 2017.

På sociala medier idag kan man läsa inlägg och kommentarer som ”onödigt med rättegång”, ”han har erkänt varför slösa skattepengar på rättegång?”, ”sätt honom i fängelse utan rättegång” osv

Väldigt många kommentarer handlar om att rättegången är onödig då han har erkänt. Att rättegången tar för lång tid, att straffet han kommer få är för lindrigt mm

Vi lever i ett civiliserat samhälle, ett samhälle där ytterst få döms felaktigt. Detta tack vare vi har ordentliga krav på bevisning som ska visas upp i en rättegång.

133 personer har erkänt att dom har mördat Olof Palme.
Om vi nu ska sluta med rättegångar för de som erkänt ett brott, hur många oskyldiga kommer då sitta i Svenska fängelser? Hur mycket kommer det att kosta av våra skattepengar?

Sitter man som oskyldig i Svenskt fängelse ska man få ersättning. Därför är det väldigt viktigt för Svensk rättvisa att alla får en korrekt rättegång.

Jag har svårt att förstå att det finns folk som tycker att vi mycket väl kan döma folk som erkänt brott utan rättegång.
Jag tycker att det inte ska ha något med vilket brott man har gjort. Leder det man har gjort till fängelse (enligt Svenska lagstiftning) ska man alltid få en rättvis rättegång, det är fördelarna med att bo i ett civiliserat samhälle.


 

%d bloggare gillar detta: