Hur går vi vidare?

Hur går vi vidare?

Hur går vi vidare efter en terrorattack?

Vi kommer förändras men vi bestämmer själva hur.

Det har skrivits massor om terrorattentatet i Stockholm. Ni själva har sett mina egna bilder här på bloggen.

Stockholm kommer förändras. Tiden kommer läka alla sår och vi kommer snart gå tillbaka till våra vanliga liv.

Men det som hände på Fredagskvällen var ett Stockholm vi inte sett förut. Folk som öppnade sina hem för middag och en säng över natten till folk som blivit strandsatta i Stockholm när all fjärrtrafik stoppades.

Folk tog sina bilar och åkte så nära Stockholms city de kunde för att plocka upp okända människor som vandrade hemmåt när all kollektivtrafik stoppades.

Folk visade medkänsla och givmildhet som aldrig synts tidigare. Första lyckade Terrorattentatet skapade inte skräck det skapade medkänsla och barmhärtighet.

Jag vill inte att detta stannar för den stunden, jag vill att medkänslan och givmildheten fortsätter, jag vill att vi fortsätter hjälpa varandra.

Vi har många i vår närhet som aldrig har pratat med. När pratade du med din granne senast? Vet du ens vem som är din granne?

Varför inte bjuda dina grannar på middag, knytkalas eller bara en picknick på gården. Det skapar gemenskap och samhörighet. Vi är medborgare i samma land, samma stad och till och med i samma trappuppgång. Kan vi inte umgås med varandra måste det till ett terrorattentat för att vi ska engagera oss?

%d bloggare gillar detta: